تاریخچه تراکتور

تاریخچه تراکتور

کشاورزی از دسته مشاغلی است که از زمانهای قدیم وجود داشته و از تاریخچه تراکتور تا به امروز که تمامی عملیات کاشت و برداشت بصورت مدرن انجام میشود ادامه دار بوده است.

سالهای گذشته در زمین های کشاورزی عملیاتی مانند شخم زدن، بذر افشانی، سم پاشی، درو کردن و غیره همگی توسط نیروهای انسانی انجام میشد که کار کشاورزی را بسیار سخت و طاقت فرسا ساخته بود ولی با گذشت زمان و پیشرفتهایی که در صنعت ماشین سازی انجام شد ماشینی روی کار آمد که کشاورزی را بطور کلی دگرگون و آن را به یک صنعت تبدیل کرد.

وقتی نامی از تراکتور به میان می آید معمولا کلمه کشاورزی از ذهن ها میگذرد ولی باید بدانید که علاوه بر صنعت کشاورزی، از تراکتور در عملیات ساختمانسازی، عمرانی و راهسازی هم استفاده های کاربردی فراوانی می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

تراکتور چیست؟

تاریخچه تراکتور یک نوع وسیله نقلیه است که جهت سهولت در کارهای کشاورزی نیروی لازم را برای تجهیزات یا ادوات کشاورزی تامین میکند.

از آن در مزارع برای عملیاتی همچون شخم زدن، کاشت و برداشت محصولات کشاورزی و کارهای متنوع دیگری مانند خاکورزی هم استفاده می شود.

تراکتورها در انواع مختلفی تولید می شوند که با توجه به کاربردشان از آنها استفاده می شود برای مثال، یکی از عملیات عمومی که در زمین های کشاورزی جهت آبیاری محصولات ردیفی انجام می شود توسط تراکتور کشت ردیفی صورت می گیرد و یا از تراکتور خزنده در مسیرهای ناهموار که چرخ‌ها به خوبی کار نمیکنند استفاده می شود به دلیل اینکه مدل خزنده دارای چرخ نیست.

جالب است بدانید که این ماشین نیرومند کاربردهای موثر زیادی در مشاغل مختلف دارد و با استفاده از متصل کردن تجهیزات یا ادوات مخصوص به تراکتور، قادر به انجام عملیاتی مانند جاروکشی، برف روبی، حفاری و غیره میباشد.

شما میتوانید انواع ادوات تراکتور را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت از مجموعه صنعتی تارا خریداری کنید، برای ثبت سفارش محصول مورد نظر با شماره تماسهای درج شده در سایت تارا تماس حاصل فرمایید.

تاریخچه تراکتور
انواع ادوات تراکتور و کشاورزی

تاریخچه تراکتور

در سال 1892 اولین تراکتور توسط جان فرولیچ طراحی و ساخته شد که هنوز با نام تراکتور نامگذاری نشده بود و با عنوان موتور بنزینی که قابلیت جلو عقب رفتن داشت کاربرد داشت.

پیش از استفاده فراوان از تراکتور، کشاورزان از موتورهای بخار دار برای انجام عملیات کشاورزی استفاده میکردند که این موتورها دارای معایبی همچون وزن زیاد و کارکرد سخت بودند.

جان فرولیچ مصمم بود که راه حل بهتر و موثرتری را برای قدرت دادن به موتور یا به عبارتی تراکتور بخاردار پیدا و اختراع کند که پس از بررسی‌های فراوان او بنزین را جایگزین بخار کرد و موتور یا تراکتور کشش بنزینی اختراع شد و بعدها توانست این اختراع جدید را به واترلو منتقل کند تا به جمع بازرگانان معرفی و ارائه کند.

از آنجا که مردان بازرگان تحت تاثیر زیادی از این اختراغ فرولیچ قرار گرفتند که شرکتی را برای تولید انبوه این نوع تراکتور تشکیل دادند که این موتور بنزینی تحت عنوان تراکتور فرولیچ نامگذاری شد.

متاسفانه تلاش ها برای به فروش رساندن تراکتور فرولیچ که بنزینی بودند به ثمر ننشست و شرکت تازه تاسیس مجبور شد موتورهای گاز ثابت را وارد بازار کند با این حال فرولیچ تصمیم گرفت که از شرکت کناره گیری کند زیرا که علاقه او به سمت تراکتورهای بنزینی بود نا گاز ثابت.

پس از سال ها تلاش در سال 1913 تراکتور مدل ال-ای ساخته شد این مدل دو سرعت رو به جلو در حین کار داشت و در ظرف یک سال موفق به فروش 118 فقره از این مدل تراکتور شدند.

در طول چندین ماه تولید کنندگان تراکتور شروع به جستجو و بررسی‌‎های زیادی برای اخترا تراکتوری بهتر کردند که در این میان شرکت جان دیر در پی یک تراکتور تثبیت شده بود که سعی کردند بیشتر از نیازیها کشاورزان و تجهیزات مورد نیاز آنها مطلع شوند تا یک ماشین قدرتمند بهتری را تحویل آنها دهند.

اختراع اولیه جان در تاریخچه تراکتور فرولیچ بهبودهای زیادی یافت و امروزه اختراع جان دیر واترلو است که هنوز از بزرگترین سازندگان تراکتور در ابعاد و انواع مختلف در سراسر جهان میباشد.

تراکتور از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

در تاریخچه تراکتور از قدیمی ترین ماشین های کشاورزی است که از دیرباز تا به امروز خدمات زیادی به صنعت کشاورزی و راهسازی ارائه کرده است.

در این بخش از مقاله با انواع قطعات تراکتور آشنا خواهیم شد.

اجزای اصلی تراکتور شامل موارد زیر میباشد:

موتور

موتور از اصلی ترین اجزا هر ماشینی می باشد که در آن سوخت اکسیژن صورت می گیرد و این محفظه به عنوان فضای احتراق شناخته شده است.

قدرت موتور تراکتور از 20 الی 120 اسب بخار است.

کلاچ

یکی از اجزایی که نقش مهمی در عملکرد ماشین تراکتور دارد کلاچ آن میباشد که وظیفه آن اتصال و جدا کردن موتور از چرخ های محرک تراکتور میباشد.

از ویژگی های یک کلاچ خوب می توانیم به بارگیری آسان، انتقال توان حداکثر ظرفیت و مقاومت بالای حرارتی اشاره کنیم.

دنده های انتقال

گیربکس های تراکتور برای کنترل سرعت تراکتور، توانایی کنترل کردن دنده ها را دارا میباشند به عبارتی ساده تر می توان گفت که از دنده های انتقال برای کنترل سرعت ماشین بین تعویض دنده و جهت به طور روان و آزاد به کار می رود.

واحد دیفرانسیل

این قسمت از تراکتور به طور موثری کار میکند و به یکی از چرخ های عقب اجازه می دهد که کندتر یا با سرعت بیشتری بچرخد و کار کند.

واحد دیفرانسیل می تواند شامل کرانویل، پلوس، پوسته دیفرانسیل، پینیون و دنده اریب باشد.

چرخ‌های عقب

قسمتی از تراکتور که توانایی کار با قدرت بالا را در عملیات ذکر شده تعیین میکند، چرخ های عقب این ماشین میباشد، چرخ‌های عقب تراکتور در پشت صندلی راننده قرار دارند.

چرخ‌های جلو

این چرخ ها در مقایسه با لاستیک های عقب کوچکتر هستند و زمانیکه تاریخچه تراکتور در حین کار است معمولا از دیفرانسیل جلو استفاده میکند.

فرمان

این قسمت وظیفه زاویه دادن به چرخ های جلو را دارد و علاوه بر آن مکانیزم فرمان از اجزایی مانند میل فرمان، غربیلک فرمان و چرخ دنده ها تشکیل شده است.

سیستم کنترل و اتصال هیدرولیک

در تاریخچه تراکتور تراکتورها دارای اتصال سه نقطه ای هستند که برای راه اندازی این سیستم نیازی به سیستم اتصال هیدرولیک دارند.

از این سیستم جهت کنترل و نگه داشتن ادوات تراکتور استفاده میشود.

ترمز

در تمامی وسایل نقلیه و همینطور در تراکتورها، وظیفه سیستم ترمز، توقف کامل و یا کاهش سرعت حرکت ماشین می باشد که این عمل توسط پدال ترمز که بر روی محور محرک نصب شده است کار میکند.

جایگاه تراکتور در صنعت کشاورزی

تراکتور از ماشین آلات شاخصی است که تاثیر بسیار مهمی را در فرآیند تولید محصولات و مواد غذایی و علاوه بر آن انجام عملیات دیگر در زمین های کشاورزی را دارد.

ماشین تراکتور ماشینی است که در انجام این سه عمل معروف کشاورزی (کاشت، داشت و برداشت) نقش پر رنگی را ایفا میکند همچنین علاوه بر آن شما میتوانید با متصل کردن ادوات تراکتور بر قسمت جلو و یا عقب آن به کاربرد آن در زمین های کشاورزی و یا در مشاغل دیگر اضافه کنید.

یکی از این ادوات مهم که در کشاورزی هم نقش مهمی را دارد بیل مکانیکی میباشد که از آن برای حمل و جابجایی خاک و علوفه استفاده می کنند.

به طور کلی تراکتور در مناطق یا کشورهایی که از نیرو انسانی کمی برخوردار هستند ولی زمین‌های کشاورزی وسیعی را در بر دارند سهم مهم و عمده ای را به خود اختصاص داده است.

در ادامه شما را با انواع ادوات تراکتور و عملکرد آنها آشنا میکنیم.

تاریخچه تراکتور
همه چیز در مورد تراکتور

ادوات تراکتور چیست؟

ادوات، ابزار یا تجهیزاتی هستند که بصورت پیوست بر روی تراکتور نصب می شوند و برای انجام کارهای کشاورزی کاربرد دارند همچنین به کشاورزان و کارگران مزارع اجازه می دهد تا کارهای خود را با سرعت و قدرت بیشتر انجام دهند.

ادوات ابزارهایی هستند که علاوه بر صنعت کشاورزی در بسیاری از صنایع دیگر مانند راهسازی، شهرداری و معادن هم کاربرد دارند.

بسیاری از ادوات کشاورزی بر روی تراکتور نصب میشوند تا عملیاتی مانند خاکورزی، کاشت، داشت و برداشت را انجام دهند.

به ادواتی که بر روی تراکتورها متصل می شوند جلوبند یا پشت بند تراکتوری گفته می شود.

تولید ادوات کشاورزی در تاریخچه تراکتور

فعالیت مجموعه صنعتی تارا پس از تاریخچه تراکتور در زمینه تولیدات ادوات کشاورزی و دیگر پیوست‌‌ یا دنباله بندهای تراکتور بوده و همچنان با هدف جلب بیشتر رضایت مشتری و بالا بردن کیفیت محصولات، فعالیت خود را در این خط تولید ادامه داده است.

با توجه به توسعه و پیشرفت روز افزون علم ماشین آلات و نیاز بیشتر کشاورزان و کارفرمایان به ادوات، تولیدی ما با استخدام و به کارگیری نیرو کاری مجرب و آموزش دیده در زمینه مهندسی ماشین آلات صنعتی و کشاورزی و همچنین کنترل کیفی جهت کنترل لحظه به لحظه خط تولید و در نهایت خروجی بی نقص محصولات، گامی بلند و عظیم برداشته است.

انواع ادوات تراکتور

در ادامه تاریخچه تراکتور،اتچمنت یا ضمیمه هایی که جهت مکانیزه کردن عملیات کشاورزی، راهسازی و شهرداری بر روی تراکتور نصب می شوند، ادوات تراکتور نامیده می شود.

این تجهیزات کاربردی در طرح و ابعاد مختلفی تولید می شوند که هر یک از آنها برای عملیاتی خاص به کار گرفته می شوند.

در این بخش از مقاله قصد داریم که چند نمونه از پرکاربردترین ادوات تراکتور را نام ببریم.

مجموعه تارا از مطرح ترین سازندگان ادوات تراکتور در ایران است که این دسته از محصولات را با استفاده از مواد درجه یک و همچنین قیمتی مناسب روانه بازار کرده است.

برف روب تراکتور

برف روب یکی از ادوات پرکاربرد و مفید محسوب می شود که توسط آن برفروبی و پاکسازی خیابان و جاده ها را در فصل زمستان انجام میدهند.

برف روب را بر قسمت جلو و یا عقب تراکتور جهت عملیات برفروبی نصب میکنند، زمانیکه برفروب بر قسمت جلو تراکتور نصب میشود به آن جلوبند برف روب گفته میشود و در صورت نصب برفروب بر قسمت عقب تراکتور، به آن پشت بند برفروب می گویند.

نصب برفروب در جلو و یا عقب تراکتور تاثیری در نوع عملکرد و کیفیت کارایی آن ندارد.

برفروبی جاده به وسیله برف روب تراکتور نه تنها دارای محدودیت خاصی نیست بلکه پاکسازی و کنار زدن برف ها را با سرعت عملی بالا انجام میدهد.

این دستگاه بصورت هیدرولیکی و مکانیکی تولید می شود که شما با توجه به سیستم کاری و شغلی یکی از آنها را انتخاب میکنید.

برای کسب اطلاعات بیش تر می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.

برف روب تراکتور

جارو تراکتور

دستگاه جارو یک نوع از ادوات تولید شده در مجموعه بزرگ تارا می باشد که وظیفه آن جاروکشی و نظافت محوطه های مختلف میباشد، از این دستگاه می توانید برای جارو کردن مکانهایی مانند خیابان،جاده، بزرگراه، مسیر تردد کارخانجات، محوطه سوله و کارکاه ها استفاده کرد.

تیم صنعتی تارا با توجه به طراحی منحصر بفرد دستگاه جارو تراکتور، دو آپشن کاربردی به نام آب پاش و فرچه بغلزن را بر روی این محصول قرار داده است که اضافه کردن این دو مورد بر روی جارو تراکتوری به بالا رفتن کاربرد جارو تراکتورکمک بسزایی کرده است.

جارو تراکتور

آبپاش

با استفاده از آب پاش جاروتراکتوری شما میتوانید نظافت مکان های مختل را بدون بلند شدن گرد و خاک انجام بدهید با این مکانیزم که در حین جاروکشی با پاشیدن آب بر روی زمین از بلند شدن گرد و خاک جلوگیری می شود.

بغلزن

با استفاده از آپشن فرچه بغلزن شما میتوانید کناره های بلوار و جداول که نظافت آنها نسبت به سطوح دیگر از دقت بالاتری برخوردار است را به راحتی جارو کنید.

خرید این دو آپشن بستگی به انتخاب متقاضیان جارو تراکتوری و اینکه کیفیت جارو کشی و نظافت تا چه میزانی برایشان مسئله مهمی میباشد.

چاله کن تراکتور

یکی دیگر از اتچمنت یا پیوست‌های مهم که قابل نصب بر روی تراکتور می باشد چاله کن تراکتور میباشد.

با استفاده از این تجهیز شما می توانید عملیاتی نظیر حفر چاله، کندن زمین جهت کاشت نهال و بسیاری از کارهای حفاری از آن استفاده کرد.

در واقع چاله کن بعد از نصب شدن بر روی تراکتور تمام عملیاتی که در بالا ذکر شد را بدون فشار فیزیکی و با حرکات چرخشی انجام میدهد.

مته چاله کن تراکتور در ابعاد مختلفی تولید می شود که هر ایعادی مطابق با نوع کاری که انجام میشود در نظر گرفته می شود.

لیفتراک تراکتور

لیفتراک یک دستگاه یا تجهیزی است جهت بلند کردن و جابجایی بار، قطعات، پالت و دیگر اشیاء از آن استفاده می شود، این محصول در دو نوع برقی و دستی در بازار موجود هستند.

با نصب کردن یک دستگاه لیفتراک بر روی تراکتور، کاربرد و عملکرد تراکتور به لیفتراک تغییر داده میشود و به آن لیفتراک تراکتور می گویند.

این محصول در دو نوع جلوبند و پشت بند تولید شده و محل قرار گیری هر یک از آنها متفاوت می باشد، لیفتراک جلوبند بر روی بیل جلو تراکتور قرار می گیرد و لیفتراک پشت بند بر مالبند یا همان قسمت عقب تراکتور نصب میشود.

ساخت فروش تمامی ادوات تراکتور و کشاورزی با کیفیتی بینظیر و قیمتی مناسب در مجموعه تارا، اصلی ترین سازنده ادوات هیدرولیک در ایران.

لیفتراک تراکتور

همچنین برای اطلاعات بیش تر در رابطه با انواع ادوات تراکتور نیز می ت.انید به لینک زیر مراجعه فرمایید.

ادوات تراکتور و کشاورزی

اولین تراکتور چگونه وارد ایران شد؟

در سال 1308 ورود تراکتور به ایران مسیری بود برای صنعتی شدن کشاورزی و بطور کلی توانست کشاورزی را در ایران متحول سازد.

در تاریخچه تراکتوراولین تراکتور حدودا یک قرن پیش به ایران وارد شد که با برگزار شدن نمایشگاه ماشین های کشاورزی راه برای ورود این ماشین کاربردی هموار شد.

شرکتی به نام شرکت شیار در سال 1316 تاسیس شد و کار آن واردات تراکتور و دیگر ماشین‌های کشاورزی بود که بصورت پیمانگاری با کشاورزان و مزرعه داران همکاری لازم را داشت.

با وارد شدن ماشین تراکتور پس از تاریخچه تراکتور و آشنایی کشاورزان با آن، کم کم این نیاز احساس شد که کشاورزی ایران باید بسمت صنعتی شدن پیش رود در همین راستا در سال 1331 بود که بنگاهی به نام توسعه ماشینهای کشاورزی شروع به فعالیت کرد که روی کار آمدن اسن شرکت نقطعه عطفی بود در جهت مکانیزه کردن کشاورزی.

در تاریخچه تراکتور اولین تراکتور وارد شده به ایران تراکتور رومانی، از محصولات کارخانه یونیورسال به حساب می آمد که از ماشین های نمونه این زمینه محسوب میشد و هوز هم در کشور ما در پروژه های مختلفی به چشم می آید.

در داخل ایران شرکت تراکتور سازی تبریز در سال 1353 تاسیس شد که اوایل فعالیت خود در زمینه مونتاژ تراکتورهای خارجی بود ولی رفته رفته با پیشرفت در زمینه تولید قطعات، نیاز به واردات رو به کمی رفت و محصولات ایرانی جایگزین تراکتور رومانی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تاریخچه تراکتور

فهرست مطالب

09123988622